Follower Nazterjah

04 Februari 2011

Home » SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !! ..

SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !! ..


Petang ni Ben Ashaari wat segmen lagi.
Rajin kebeno dia ni wat segmen.
Nazterjah terjah la segmen dia.
Rugi woo klau xjoin..hehehe.
Syarat segmen ini senang je, kita perlu jawab soalan ini :
    1. Kerjaya / pelajar .. IPT mana ?
    2. Usia blog anda
    3. Tujuan utama anda berblog
    4. Sumber insiprasi anda
    5. Blog yang senantiasa dalam kepala anda ..
    6. Jika anda terpilih untuk berada dalam sesebuah majalah , siapakah blogger yang akan anda beritahu dahulu mengenainya ..
    7. Isu paling best pernah anda ceritakan dalam blog anda .. jika ada ..
    8. Isu paling teruk anda dikritik dalam penulisan anda .. Ceritakan bagaimana anda menanganinya , jika ada ..
    9. Jika anda sudah dikenali di dalam dunia blog, bagaimanakah caranya anda membantu blogger blogger baru ?
    10. Pesanan buat blogger blogger baru ...
Baiklah, nazterjah akan jawab satu persatu soalan ini.
Peh, macam jumpe wartawan..

Soalan pertama :

Kerjaya / pelajar .. IPT mana ?
Oh tidak..nazterjah bukan bergelar pelajar lagi tetapi telah bekerja di sebuah kilang sekitar Desa Cemerlang, Ulu Tiram, Johor. jawatan biasa sahaja iaitu sebagai Admin Assistant sahaja..

Soalan Kedua :


Usia blog anda?
Oh masih muda lagi blog ini..Setahun jagung sahaja.Banyak benda perlu belajar dalam berblogging ini..

Soalan Ketiga :


Tujuan utama anda berblog?
Tujuan? Sekadar untuk menambah kenalan dan mengetahui dunia blog sebenar sama ada ia seronok atau tidak tetapinya ia sangat MENARIK!!

Soalan Keempat :


Sumber insiprasi anda?
Sumber inspirasi? Bukan Proton inspira ye..hehe.Maaf melalut, inspirasi nazterjah dalam blog ini adalah bermula melihat blog Ben Ashaari yang seorang yang simple dan mesra dengan blogger yang lain.

Soalan Kelima :

Blog yang senantiasa dalam kepala anda .. ?
Mula2 buka blog nazterjah, nazterjah akan singgah ke blog tunang nazterjah iaitu Diarishira dan kemudiannya Ben Ashaari.

Soalan Keenam :

Jika anda terpilih untuk berada dalam sesebuah majalah , siapakah blogger yang akan anda beritahu dahulu mengenainya ?
Siapa? Sudah tentunya Ben Ashaari. Bukan bodek ye tetapi ia realiti. Ia merupakan idola nazterjah.

Soalan ketujuh :


Isu paling best pernah anda ceritakan dalam blog anda .. jika ada ..
Isu tu xdelah. Belum pernah lagi menerjah isu hangat ni.macam biasa je..

Soalan Kelapan :

Isu paling teruk anda dikritik dalam penulisan anda .. Ceritakan bagaimana anda menanganinya , jika ada ..
Saat memulakan blog nazterjah ini, banyak kritikkan dari pelawat kerana nazterjah meminta rakan nazterjah meningkatkan traffik di suatu forum. Tak payah nyatakan lah. Mereka sangat iri hati dengan traffik nazterjah, akhirnya nazterjah usaha sendiri dan alhamdulillah ia ok seperti biasa.

Soalan Kesembilan :

Jika anda sudah dikenali di dalam dunia blog, bagaimanakah caranya anda membantu blogger blogger baru ?
bagaimana, senang sahaja. Promosikan blog diorang. Dengan cara ini ia akan meningkatkan pembaca di Blog mereka.

Soalan Kesepuluh :

Pesanan buat blogger blogger baru?
Nazterjah ingin memesan kepada blogger baru, jangan kejarkan populariti dan traffik sahaja berbanding entry yang disampaikan. Mesra dengan blogger lain adalah kunci utama dan tak lupa juga jangan membanggakan diri..

4 ulasan:

Encik Blogger berkata...

hehehe.. gitu rupenye..

d_tieah berkata...

Wah..
Memang idola Ben lah ni..
Huhu..

Segmen: Bila BLOGGER Jadi PELAKON

Nazterjah berkata...

hheheheh..mestilah.Ben kan ikon blogger masa ni

Nour Akmal berkata...

hye..ziarah dari blog BA..

salam perkenalan..=)

www.jarijemariemas.blogspot.com

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails