Follower Nazterjah

15 Februari 2011

Home » Bila Nazterjah Mula Berangan

Bila Nazterjah Mula Berangan



Belum pernah nazterjah bercerita mengenai kereta bukan?
Proton Saga Blm milik nazterjah ni baru sahaja berusia setahun tetapi banyak masalah.
Banyak masalah?
Ye, memang betul.
Hampir 2 kali masuk bengkel akibat kerosakkan sendiri, bukan nazterjah buat ok.
Mula - mulanya mengenai power stereng bocor.

Spoiler nazterjah angankan

Masa tu memang xperasan langsung, itu pun perasan masa nak tambah air kat wiper.
Tengok je minyak power stereng tinggal sedikit sahaja.
Peh, x risau plak masa tu.
Bila hantar ke Proton Servis, mereka kata power stereng ni bocor.

Kalaulah BLM nazterjah macam ni..peh...

Maka mereka kene ganti secara percuma.
Kali kedua plak kerosakkan mengenai enjin kereta tak boleh start.
Sampai berpuluh kali start xkan boleh nye.
Jalan terakhir, telefon makanik Proton suruh dia datang.
Dia pun ternganga nape susah nak start enjin kereta ini.
Kadang - kadang nak mara pun ada.
Ingat beli kereta harganya rm 10 ke?
Hahaha.
Buat masa ni xde masalah dah tetapi nazterjah macam nak pasang benda alah ni.
Orang panggil Diffuser. Macam ni bentuknya :

Inilah Diffuser namanya.

Nampak smart tak kalau pasang ni.
tapi, bila nak pasangnya ye.
Harga nazterjah tak pasti sama ada atas RM100 atau bawah RM100.
Kepada korang yang ada pakai benda alah ni, le bagi tahu bape harganya?

7 ulasan:

xazryx berkata...

biasa la rosak .kete pon pndi majuk gak .HAHA .

Nazterjah berkata...

haha..kete pon ada perasaan kan

padlie berkata...

kereta ni macam orang gak.. kena puji smacam.. baru dia elok hehe

padlie x pakai proton pasal ramai komplen.. pakai keta korea.. lepas 6 tahun baru ada kerosakan akibat penggunaan yg pertama.. Alhamdulillah..

Nazterjah berkata...

Padlie - abz nak wat mcm ne kan..2 je mampu..hehe.kereta luar maitainen tggi la..padlie mesti pakai kereta kia spectra ni kan?

padlie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
padlie berkata...

tak pakai hyundai accent je.. mentenen biasa je.. skali servis RM100 lebih je.. yg rosak tu pun RM80 je siap pasang..

HaNTwO berkata...

apa2 kete pun kalo pakai kalo nak rosak akan rosak jugak....ikut luck masing2 je...melainkan kereta tu ciptaan Yang Maha Esa....

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails