Follower Nazterjah

08 Disember 2010

Home » Proton Guna Nama Pahlawan ?

Proton Guna Nama Pahlawan ?Sebelum ini, kereta nasional kita iaitu Proton belum pernah menggunakan nama pahlawan melayu seperti Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekiu, dan Hang Lekir tetapi kali ini, Proton mengabadikan nama mereka di kereta Proton ini. Ada 5 jenis kereta yang akan dipasarkan tidak lama lagi, tapi xtahu la bila.
Nazterjah dapat sumber ini dari Blog Jeritanblog. Ia sempena Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) 2010 baru - baru ini. (Maaf ye, amik gambar dari bloh kamu, nak share aje..hihihi)
Yang menarik nama baru ini, Proton telah
merevolusikan kereta ini iaitu :


1. Proton Tuah(Cun ni)


Bahagian Depan Kereta..Mantap woo


Bahagian Belakang Proton Tuah

Cantik bukan konsep baru yang Proton lakukan. Baru ada style tersendiri.
Kena masuk rim 18' dah cukup memadai. Minat dengan kereta ini..

2. Proton Jebat.

Proton JebatProton Jebat ini menggunakan konsep Proton Inspira cuba di'modifikasi' secara maximum ditunjukkan. Ia sesuai untuk golongan muda, kuasa enjin tentu mantap ni.

3. Proton Kasturi

Bahagian Depan Proton KasturiBahagian BelakangBahagian Dalaman

Proton Kasturi menggunakan konsep Proton Saga Facelifted. Modifikasi amat menarik dengan dipadankan dengan warna Putih dan Hitam. Tapi kenapa semua kereta ini warna hitam putih sahaja?Erm..

4. Proton Lekiu

Proton Lekiu ini diilhamkan dari Proton Exora. Di'modofikasi agak berlainan ala - ala Toyota Avanza. Ia kelihatan sporty dan garang jika memandu kereta ini. Diharap, CC enjin 1.8L pun dah mantap. Sesuai dengan kereta ini. Spesifikasi? Jangan tanya dulu..tunggu Proton umumkan ye.

5. Proton Lekir
Proton Lekir Ala Lotus EliseBahagian BelakangBahagian Dalaman

Kereta terakhir adalah Proton lekir, ia menyerupai kereta sport Lotus Elise.
Kereta yang dua pintu kemungkinan mempunyai kuasa enjin yang begitu mengagumkan.
Golongan muda tentu minat kereta ini.

Bagi nazterjah, kereta Proton Tuah dan Jebat menambat hati nazterjah. Kalau nak bagi cantik, cuma tukar sport rim sudah memadai. 2011 kemungkinan revolusi Proton bermula di pentas permotoran negara,

Tiada ulasan:

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails