Follower Nazterjah

18 Februari 2011

Home » Villa Nabila Di Johor Bahru Siapa Berani Pergi?

Villa Nabila Di Johor Bahru Siapa Berani Pergi?

Pintu Masuk Villa Nabilla

Kalau rasa berani sangat, try la 'berhijrah' ke sana.. tapi ingt.. waktu mlm ye? jgn lupa rakam.. hehehe.. Dah ramai yg saja nk jln2 ke Rumah Hantu tak berbayar tu..
Orang kata, kalau masuk genap, kat dlm tu jadi ganjil.. Contoh :kalau masuk 8 org, cuba korg kira kat dlm tu.. entah-entah 9 orang.. kalau tak percaya korang leh tanya pengalaman (facebook name Tyecik Hades).. Kisah ni berlaku masa zaman rempitnya dulu.. Mat rempit biasa lah, hati cekal & kering.. Dorg akan cuba buat sesuatu yg org lain x berani nak buat.. Kalau korg dah pergi ke Villa Nabila tapi tak jumpa apa2 tu Alhamdulillah la.. Kadang2 time nk balik tu, enjin kenderaan takleh nak start.. TU MEMANG DAH BIASA TERJADI!!I kat Villa Nabila..

Itulah Villa Nabila

Ada beberapa budak penakut ni lagi best, takut punya pasal, dorg pilih cantik je iaitu pada bulan Ramadhan. Lepas bersahur kat Singgah Selalu pukul 2 pagi, dorg terus wat rombongan Cik Kiah ke Villa Nabila.. Nak tau apa terjadi? Lepas je matikan enjin nak ke rumah tu, tiba2 bumbung kereta dorg kena ketuk.. Lagi dasyat enjin kereta dia tak leh hidup.. Tapi Alhamdulillah, selepas beberapa doa di baca, enjin kereta pun hidup & mereka membatalkan hasrat utk jejak kan kaki ke dlm Villa Nabila tu.. Ingat! jangan sampai meracau sudah..


Korg tau apa itu seni? Kalau korg minat dlm bidang fotografi, dah tentu korg akan tau.. Utk menghasilkan seni dlm sesebuah gmbr, kebanyakkan fotografer akan menjadikan bangunan2 lama & terbiar sebagai 1 monumen penting dlm sesebuah gmbr itu.. Kebanyakkan fotografer dah serik utk ke Villa Nabila biarpun pada waktu siang.. Ini kerana gmbr yg dorg snap termasuk sekali benda yg tak di undang..

Utk pengetahuan korg, terdapat 3 buah banglo terbiar di Bukit Serene. Pertama Banglo kerabat sultan, Kedua Villa Nabila & yg ke tiga agak dlm sikit iaitu sebuah Banglo seorang doktor.. Bahaya & belum di siasat..

Mengapa Villa Nabila begitu mistik? apakah punca dari mulut ke mulut yg sering di katakan di kalangan rakyat Johor Bahru? Nabila ni adalah seorang budak kecil, dia di bunuh oleh mak tiri (ada yg kata amah) yg tamakkan harta peninggalan bekas suaminya juga ayah kepada Nabila. Lama juga tertanam di dalam dinding rumah berkenaan. Sehinggalah polis dapat selesaikan kes ini. Kepada polis yg baca artikel ini, sila sahkan cerita ini please~ hehe
.

P/S : Tempat ini berdekatan dengan Istana Johor dan Danga Bay, Johor bahru

13 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

bleh hantar team Seekers ke Villa Nabilah ni...huhuh...

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

Nazterjah berkata...

hahah..bukan wak nabilah ye yang dimaksudkan dalam cerita ini??hihihihihi

muhdzahari berkata...

actually minggu lepas ke JB. dalam perjalanan tu baru terlintaskan rumah ni. padahal dah banyak kali ke JB tak pernah-pernah pun terlintas.

tapi lokasi rumah ni cun. :P

Zaidah berkata...

selalu lalu jugak jalan danga bay ke jb..tak terperasanlah plak villa nie....memang mengadap laut ker villa nie

Nazterjah berkata...

yup...villa ni ngadap laut tapi nazterjah dpt info, ia baru dirobohkan...

Hakim LoLx berkata...

creepy!!!

Nazterjah berkata...

ai hakim..seram ke?jom kesana nak?

Nabiel berkata...

ye ke bro?
aku dgo cite dri owg jb laen lakk..
kisah villa nie sbb ade bdk pmpn kne rogol~then kne bnuh dlm tuh..
aku pn xsure mne cite yg btui..
tpi seyes lah..aku pnah lalu situ wktu mlm..seram weyhh..tuh blum msuk dlm ag~

Nazterjah berkata...

Banyak versi mengenai cerita ini tetapi nazterjah dengar, yang nilah yang org selalu cerita..

cik sanasinikalermerah berkata...

i'm johorean.. kisah tu mmg pasal harta. bunuh je. tanam kat dinding.. by the way xde info kate nak roboh kan, malah masih tersergam ngeri kat depan laut lido.huu.

Yaya Maisarah berkata...

nak cerita lagi best? cuba cari cerita yang orang tu sewa banglo RM50 ringgit jea.. teruk 2 orang kawan dia mati.. kisah benar tau! tapii aku tak ingat lah ape link dia.. hehe~ so google je la kalau nak carii..

akudandia berkata...

dulu pnah g umah villa nabila masa 2010.. kirenya last year la.. brsama kawan org JB.. kisahnya nabila dibunuh oleh mak dia n disimenkan di dinding umah.. masa nk g kawan dah pesan pastikan niat kita ekok if x macam2 musibah nanti.. sempat ambik pic.. cuma nk tulis kt blog on details xberani lak..
ih link pasal dak uitm yg rent umah rm50 http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=232003750154638&set=a.203941439627536.47502.203826349639045&type=1&theater

Eiszerie Ctymaze berkata...

Salam...smlm 18/12/2012 kami berlima bersame sahabat n sepupu tlh meninjau ke lokasi villa nie..tepat jam 1.15 pg..mmg bnr ada bnyak intiti yg menghuni di sekitar kwsn lokasi..kami masuk sekadar ingin meninjau saje...kehadirn kami di smbut dgn cik pon...hmpir 45minit kami di lokasi tesebut...dan kehadiran kami ke sane mngkin sdkit mengnggu initi2 tersebut...kisah tntng villa nie br saje sy dpt tau dr sepupu sy..mase tgh mkn di utan bndr smlm...ape pun kawasan sekitar lokasi cukup berbeza di wktu siang..nk rase cube la msuk wktu dinihari...syg kami xdiberi izin untk mengmbil beberape pose yg menarik di sekitar lokasi...rasenye xperlu di katekn mengpe...

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails