Follower Nazterjah

14 Februari 2011

Home » Dah Ludah Jilat Balik

Dah Ludah Jilat Balik


Itulah seumpama tajuk nazterjah petang ini.
Kenapa tajuk sebegini?
Perkara ini bermain difikiran nazterjah mengenai isu ini.
Cuba anda bayangkan korang kerja di tempat A pastu berhenti kerana dapat kerja di tempat B yang lebih baik dari sini. Kemuadian, pas keje tempat B xsesuai, nak keje balik kat tempat A balik dengan muka selamber nye. Tak ada perasaan ke diorang ni kerana dah ludah pastu jilat balik.Masa nak berhenti bukan main lagi.
Oh klau nazterjah, tidak sesama sekali nazterjah akan berpatah balik ke tempat keje lama balik. Buat malu je. Ada juga manusia bersikap sebegini. Inilah dilema nazterjah yang mengambil alih kerja Human Resourse (HR) di syarikat ini. Sebab tu nak update blog le terganggu skit sebab memikirkan hal ini. Kalau korang lah, nak keje balik dekat keje lama korang tu semula? Nazterjah minta pendapat.

2 ulasan:

padlie berkata...

memang tak datang balik.. kecuali dengan pangkat yg jauh lebih tinggi..

Nazterjah berkata...

tp masalah pangkat yang sama dia nak...

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails