Follower Nazterjah

23 Januari 2011

Home » » Buaya trauma setelah tertelan telefon bimbit

Buaya trauma setelah tertelan telefon bimbit


KIEV, Ukraine - Seekor buaya berusia 14 tahun, Gena enggan makan sebarang makanan selepas ia menelan satu telefon bimbit milik seorang wanita yang terjatuh ke dalam kurungan haiwan itu di sebuah akuarium di bandar Dnipropetrovsk.

Pada mulanya, para pekerja akuarium itu tidak percaya dakwaan wanita tersebut yang berumur 20-an bahawa telefon bimbitnya ditelan buaya tersebut.

"Namun, apabila telefon itu berbunyi dan bunyinya datang dari dalam perut buaya tersebut, kami mengetahui dia (ibu tersebut) tidak berbohong," kata seorang pekerja di akuarium berkenaan, Alexandra.

Wanita berkenaan terjatuh telefon itu semasa dia mahu merakamkan aksi buaya tersebut sedang membuka mulutnya.

Ekoran tertelan telefon itu, buaya tersebut tidak makan selama empat minggu dan kelihatan murung dan sakit.

Alexandra berkata, kelakuan buaya jantan tersebut berubah selepas ia menelan telefon itu kerana ia kini bergerak amat perlahan dan kurang berenang berbanding sebelum ini.

Ketua doktor haiwan, Oleksandr Shushlenko berkata, jika buaya berkenaan masih enggan memakan sebarang makanan, haiwan itu akan menjalani pemeriksaan sinar X. - AP

P/S : Hahaha...buaya pun ada perasaan trauma...Agaknya buaya tu xtahan handphone tu asyik berbunyi kat perut dia je..hahaha..lawak2..

2 ulasan:

Sunah Mohammad berkata...

henpon tu siap vibrate sekali...mana tak dia trauma..:D

Nazterjah berkata...

hahaha...menggeleteklah buaya 2 kan..hahaha

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails