Follower Nazterjah

23 Mei 2010

Home » Lelaki Payah Dapat Kerja Berbanding Perempuan?

Lelaki Payah Dapat Kerja Berbanding Perempuan?

Hari ni nazterjah nak luah sedikit pendapatlah(hehe lepas geram ni). Kenapa lelaki sukar untuk mendapatkan pekerjaan berbanding perempuan? nazterjah sendiri telah alami nye. Klau kite selak2 akhbar tempatan, tentu nak guna pekerja perempuan. Heran la nape jadi macam ni. Memang lah dari segi rupa, perempuan la menang kan. Tapi majikan di Malaysia perlulah bagi peluang lelaki dapat kerja. Lagi satu yang nazterjah menyirap sangat, bila ditanya bab pengalaman kerja. Ni memang fail lah. macam manelah nak dapat pengalaman jika tak ada satu majikan pon bagi peluang kat kite, betul x? nazterjah sendiri pernah apply kat Jobstreet, SPA online dan mane2 laman web pencarian kerja tapi satu ape respon pon xde. kelayakkan yang mereka nak, semuanya lengkap tapi hampeh!!
Xpelah, orang kate rezeki masing2 bukan, jangan salahkan takdir betul x?
Yang penting kite perlu lah usaha.
Apa pepatah kata, ' Nak seribu daya, xnak seribu dalih "
Kite renung2kan bersama ye..

3 ulasan:

meow berkata...

bro...gua sokong sama lu...gua fresh graduate pun xdpt kerja lagi....geram2x..

entah mane silapnya..result ok jer...

entah la bro..sabar jer la...

gua setuju part pengalaman kerja....camne nak dpt pengalaman kalu satu perkerjaan pun xdpt lagi...

kalu aku ckp pengalaman jaga budak tak nak pulak...geram weh

cik idaY berkata...

yerker??tp macam laki yg snang dpat kja..depends pada Kja kot..he3..bg pndapat jer..:)

NaShInArOiNblOgGeR berkata...

btl 2 meow...
puas gak aq mencari keje yang kene dgn bidang aq tp dorg nak pengalaman keje..
mcm taik...
tau nak pengalaman je tp xcian ke orang yang fresh grade ni...
pompuan klau stakat spm comfirm dpt keje best..ada rupa cun,dapatla keje,...

var linkwithin_site_id = 280750; Related Posts with Thumbnails